SHout

15 May 2014

Sambung Belajar Episode 4


Ada lagi ka yang nak baca entry aku ni ? sampai tahap masuk episod ke 4 dah ni? anyone? oyehh, to silent reader, thanks so much k.. cause dah memeriahkan lagi blog aku ni.. ahaks.. lets start now ! 

Actually, macam aku kata dalam entry aku yang lepas lepas tu.. taksalahkan letak tajuk yang sama just buat macam episode sebabnya memang entry ini pun berkaitan sambung belajar jugak.. Im too lazy to think a new title.. haha.. btw, episode 3 aku dah bagi tahu result upu nak keluar dah kan ? haha.. yey ! alhamdulilah.. syukur ke hadrat Ilahi.. dah 6 hari result upu keluar.. 

Ramai cakap, tunggu result upu lebih gerun dari tunggu result spm.. haha.. betul la tu.. aku pun rasa benda yang sama.. Its was like erghhh !@#$%^& rasa macam macam la.. aku macam biasa la.. 3-4 before result keluar, memang mood aku dah kelaut.. semua benda yang aku buat takjadi.. marah orang tu, marah orang ni.. yang jadi mangsa dia ialah syafiq.. ohmaiGod.. sorry sayang ='( hope u understand why Im like this.. hope u still loving me.. *oktetibajiwang -____-

10 May, aku memang terasa excited nak check la, dengan perasaan yang takut lagi kan menyampah ni.. haha.. TEPAT jam 12 tgh hari aku check.. aku dah siap sedia dah pun ngadap komputer adik aku.. siap on dan siap tengok runningman satu episode, lolz -___- k ... kesudahan dia.. aku check guna mesej ja.. what the fish alia? hahah.. aku dah tahu.. memang sistem upu tetiba jadi slow ya amat la.. aku dah faham sangat dah pun.. so aku just check guna mesej, sent dekat 15888 kot.. aku dah lupa number apa.. ahaks.. alhamdulilah.. dalam masa 5minit.. dia dah reply.. ya Allah, masa tu debaran sangat sangat la.. jantung aku berdegup laju nahaii.... hahahah... aku buka mesej tu.. its was like Yey ! mak ! I got it ! mak ! dapat dapat.. code dia HM110 dekat UiTM.. then, aku blur.. course apakah ini ? yang aku tahu aku just apply 3course dekat UiTM ni.. accounting, nursing and hotel management.. aku pun check la.. dan ia.. HOTEL MANAGEMENT.. yey aku senyap -.-

Memang aku tak expect gila akan dapat course ni... dari dulu aku minat nak jadi chef, but kalau nak jadi chef kena ambik cullinary art, but jugak aku taknak.. so aku just choose yang ada kaitan sikit sikit dengan chef.. ada kaitan ka ? hahahahahaha... before result upu keluar, aku ingat akan dapat course nursing.. haha.. mak aku nak sangat la aku jadi nurse.. seriously aku taknak pun belajar yang something related to medic.. tapi dah impian mak.. aku cuba la minat sikit sikit.. terpaksa la kuburkan minat aku.. haha, nampak macam tak ikhlas bukan ? lolz -__- bila result upu keluar, ohmaiGod, kenapa dapat course HM110? kenapa tak nursing, well~ saingan terlalu sengit baq hangggg ! mula aku pikir nak masuk ipts ja.. aku dapat unikl kos fisio.. tapi bila dipikir pikirkan balik.. hmm, better aku ambik UiTM daripada UNIKL.. yuran pun murah.. ahaks... mak aku pun tanya la banyak kali, nak terima ka takmau ? mula aku cakap taknak pergi, sebab nak tunaikan impian mak aku.. pastu tetiba mak cakap "p ja la kalau dah minat hang kot tu, mak tak kisah, belajaq leklok sampai berjaya..kalau boleh belajaq la dulu, kalau takboleh bawa kos tu, ayah dah izinkan hang masuk swasta" ya Allah, tersentuh sangat bila mak kata macam.. ='(((

So, aku decide memang aku pergi UiTM yaww ! haha.. bukti dia..



What the ? Permatang Pauh ? Bukit Mertajam ? Pulau Pinang ? Ya Allah.. dekat sangat ! hahaha, syukur sesangat dapat dekat.. boleh selalu balik.. kalau dah homesick boleh suruh akak ambik balik rumah.. muahahahahaha.. syukur alhamdulilah.. belajar something yang aku minat dengan jarak yang tak jauh dengan rumah mak.. memang sangat diidamkan aku.. hahah.. if ada pilihan pun sama ada nak belajar jauh atau dekat.. my choice is DEKAT ! fullstop ! 1st, aku tahu family aku bukan hartawan.. 2nd aku taknak susahkan family ambik aku for every sem.. ohmaiGod.. habis ja sem.. kena balik dengan beg yang besau besau.. dah jauh pastu erghhh takdapat bayangkan.. 3rd senang aku nak balik setiap hujung minggu if bosan duduk kolej.. hahah

Ada jugak certain manusia yang suka belajar jauh jauh, but its all depends la.. nak belajar sampai hujung dunia pun lantak kau la kan.. haha.. 


Gambar curi.. hahah.. siap tengok jadual lagi tu.. ahaks.. nampak semangat dia macam mana ?


Tips yang boleh diamalkan.. for me memang aku ikut, tapi sehari dua ja la, lepas tu tak buat dah.. haha, looser -___- tap kalau 2-3minggu lgi nak exam memang aku buat.. seriously ok ! haha.. cuma kalau 2-3bulan lagi nak exam ja aku tak buat.. awal lagi la konon -___-

UiTMPP ni ramai ex-senior smkts tempat aku sekolah dulu.. dan yey ! dan dan dan ex senior smkap pun ada jugak kat UiTMPP ni.. hahaha.. ok stop mengarut -__-

Just 2weeks more to me settle all of that.. medical checkup, injection, beli baju, stokin, blablablablab.. seriously, baru siap 20% hahaha..lolz..

To all my friends yang takdapat, jangan sedih sedih ya, nanti aku tolong hampa buat rayuan upu k.. banyakkan berdoa, In Shaa Allah dapat.. Allah tahu apa yang terbaik dalam hidup kita.. jangan mudah putus asa ok, aku still ada untuk tolong hampa before aku jadi orang penang yaww ! hahah.. Goodluck sayang sayangku semua.. kbye 





Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

9 May 2014

Sambung Belajar Episode 3



I like both anime.. conan with dragon ball.. wau wau gituhh ! 

_____________________________________________________

Syukur Alhamdulilah, this is very make me crazy ! setiap hari pikir, eceh, kau pikir ke alia? HAHA, pikir la jugak.. cuma belum give up ja.. sebab akak senior cakap, kalau dah tunggu result upu pun dah cepat give u, memang tak kemana la, susah nak berjaya, mental tak kuat, rohani blablabla.. dah akak comel tu membebel pulak.. btw akak tu student medic, bakal dokter..eh -____- oh yeh ! seriously, ohmaiGod, finally keluar jugak kan.. 

Aku yakin sangat dah semua batch 96's memang dah ketaq lutut habis punya taksabaq la nak cek result.. rileks la beb, 10 Mei pukul 12tengah hari baru boleh cek.. haha.. for me memang pengalaman paling best la bila semua pakat kecoh pasal result upu since 4 Mei.. pelbagai drama la yang berlaku.. yang paling gempak sampai ada junior yang bergaduh dengan senior senior la.. agak kurang ajar la kat situ kan.. but not me ok.. aku cuma penonton/pembaca yang terlalu innocent nak mamfus. ahaks.. please, jangan contohi siapa yang bersikap kurang ajar tu.. tersangat la 'bobdoh'.. opsss ! sorry.. 

Dari apa yang aku tahu la, result spm 2013/2014 keluar 20 Mei kot, hasil dari research aku la, hamboi gitu.. kalau aku silap, please jangan nak kondemm aku sangat la kan, takde manusia yang tak buat salah.. be matured la, kita semua dah besar.. kalau nak pandang dari satu sudut, kita semua boleh pikir, dalam malaysia ni berapa ramai student lepasan spm yang buat permohonan dekat laman upu.. berapa ramai ? dan cuba bagi tahu aku, siapa pulak yang tapis semua pelajar tu ? komputer ? mesin ? haaa~ siapa ? seriously, tak patut kita semua naik darah sebab result upu keluar lambat.. Yang tapis pelajar semua tu manusia jugak, manusia yang tahu erti penat.. mereka dah cuba sehabis baik.. mesti ada yang cakap mcm ni "dah itu kerja mereka, lantak mereka la, taknak kerja berhenti, menyusahkan orang ja" nampak tak kurang ajar dia? aku baca ayat ni dalam group dekat pesbuk tu kalau tak silap.. aish.. ingat nak screenshot ja.. tapi malas la.. kalau tidak memang terpampang la muka kau dalam blog aku yang indah lagi suci ni.. nahaiiii ~

Taksangka kan orang macam ni pun ada.. kau pikir pegawai upu tu nak uruskan berkaitan upu semata mata? caitt! selfish betul la.. better pergi la berdoa bebanyak moga kau dapat masuk Uni ok beb...

Lesson dia, please respect, tak kisah la, senior ka sesiapa sahaja ok.. aku sendiri pun batch 96.. so aku sendiri rasa what debaran result upu ni, tapi aku boleh ja rileks, takde la pulak kecoh macam kau.. marah taktentu pasal, cetuskan perang bagai.. masalah ok.. euwww ! DAN ada satu lagi problem sorang perempuan ni.. taktahu la bagi hampa kelakar or what.. but for me its funny one.. dia post tanya something about universiti, but tak dilayan oleh maha senior ni.. langsung dia cakap nak quit dari group tu, then marah senior.. what the ? hampa rasa ? HAHAHAHAHAHA, ok lawak hambar -___- aku takfaham betul la apa masalah dia ni, ada ja student lain tanya tapi tak dilayan, aku tengok rileks ja, takde la pulak nak melenting bagai.. seriously ramai kot.. kita ni budak lepasan spm mohon la faham jugak senior kita tu tengah sibuk study ke exam ke..kita pun taktahu kan.. mereka jugak ada life sendiri, bukan nak ngadap group tu sepanjang hari semata mata nak jawab soalan hampa semua.. adoi.. payah la kalau lagu ni..  HAHAHAHA ok lawak hambar lagi -___-

Bukti keluar 10 Mei 2014 ni.. semua aku calaih dalam group pesbuk then tempek dalam blog kesayangan aku ni.. bagus bukan? ahaks





Haaa, nampak tak semangat aku nak sambung belajar macam mana ? muahahah, punya berlambak aku calaih, ini bukan tamak ok .-. 

So, I wish semua batch 96 dapat berita gembira 10 May ni, termasuk la aku.. banyakkan berdoa, In Shaa Allah.. apa yang kita nak kita akan dapat dengan izin ALLAH =') masih lagi ada masa untuk kita berdoa.. ingat la jangan pernah jemu untuk berdoa, meminta kepada ALLAH.. ALLAH tahu apa yang terbaik untuk kita.. wahh motivasi free nampak.. eceh alia.. aku kan exPRS.. ada kena mengena ka? k ignore it -___-




Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

3 May 2014

Sambung Belajar Episode 2


Hmm nampak tak batak dia kat sini sekarang ? sampai ber-episod bagai, boleh ja cari tajuk lain, eh ! sebenarnya aku nak pikir tajuk lain sebabnya entry aku kali pun memang ada kaitan dengan sambung belajar.. hmm so ini bukan batak namanya, ini semangat nak belajar, kumpul ilmu didada.. aamiin, pray for me yay dude ! 

Well, sekarang semua batch 1996 memang dalam dilema nak sambung belajar dekat mana, jauh dekat situ sini.. Ya Allah.. Tapi aku rileks ja.. keep pray.. In Shaa Allah, everything will be okay... dan lancar.. Allah sentiasa ada dengan kita, Dia tahu apa yang terbaik dalam hidup kita.. 

Bila sembang nak sambung belajar ni, memang banyak sangat masalah nya.. kita sendiri pun boleh nampak dengan jelas.. ada yang nak sangat sambung belajar tapi kewangan pulak menjadi penghalang.. ada yang kaya tapi malas nak belajar, k... ada yang tak tahu sama ada nak belajar atas dasar minat, bakat atau kemahiran atau untuk masa depan? haaaaa ~ hahaha.. dan everything la.. kekadang kesian sebab bila tengok junior yang nak tanya pendapat tapi senior layan mcm nak taknak ja.. tak semua ok .. hanya berapa kerat ja.. ok diulangi berapa kerat saja ! jangan nak kondem aku sangat la senior.. hahah,, chillex sudahhhhhh ~

Macamana, jangan kita lupa pada yang satu ok.. banyak banyak kan berdoa.. banyakkan solat istikharah.. minta pertunjuk apa yang terbaik untuk kita.. ingat la.. berusaha, berdoa dan bertawakal.. In Shaa Allah, kerjayaan dekat dengan kita =) 

Memang tak dinafikan, aku sendiri pun dalam dilema sebenarnya, actually aku memang nak masuk form6 ja.. but mak aku tak bagi pulak .. eh .. haha.. how sad.. seriously, ramai cakap dan ramai yang aku nampak, form6 susah, ramai yang takboleh bawa, buku tetebal, dan last berhenti.. macam kawan aku kata, risau buang masa dekat form6 selama setahun setengah sebab takut pointer rendah, risau takboleh sambung ijazah terus, risau macam macam la.. for me, belajar kat mana pun kalau malas tetap takberjaya -,- 

So, aku just nak tunggu result upu keluar ja la.. the end.. haha.. 

Satu lagi, please la jangan jeles terlampau bila rakan kita dah sambung belajar dekat mana mana ok.. ingat la.. rezeki sentiasa ada dimana mana.. cuma jangan malas usaha ok.. 

Dan kalau nak diceritakan balik, eh ! haha..ramai yang tanya aku, "alia, p form6 tak?" arghhhh ! nakkkkkk ! tapi tapi tapi.. sebelumm tu kan,, mak aku ada cakap, "dapat form6 ka? ikut hg la nak sambung mana pun, mak tak kisah" ok makk.. bila aku decide nak sambung form6 mak aku cakap "la, hang tau dak form6 tu susah blablablabla." ala makkk ='(  awat jadi lagu ni pulak, hari tu mak cakap lain, la ni mak cakap kot lain pulak, pasaipa makkkkkk pasaipa ='( hahah.. laa, pasaipa masuk ceta mak aku pulak ni, bukan pasai kawan ka tadi? haha.. blur ~ 

I think I should stop now.. hahah.. aku tahu bosang, ye la, aku yang type ni pun bosang nak mamfus tambah la hampa yang membaca ni, lagi bosang ye dokk.. haha.. nanti kalau aku rajin aku update lagi episod 3.. HAHAHAHAH.. 

Btw, Hai MAY ! sayonara APRIL ! tak lama dah my birthday ! ohyehh.. haha.. ok the end =D



Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

25 April 2014

Sambung Belajar Episode 1


Disebabkan line wifi yang agak membuatkan aku terasa nak baling segala natang yang ada dekat dengan aku ni, so aku decide taknak la upload gambar aku dalam entry ni..

eh ! macam ada orang nak tengok muka kau .______.

Agak menyampah tak dengan aku punya mukadimah tuh? aku tahu ayat aku best *sila muntah -.-

Well, ini alia la, segala puitis bahasa melayu dalam gengaman okay *muntah lagi

Haaa ~ dah biaq p kat atais tu, waste time betul, lain kali blablabla~ hahah. ok macam takde isi penting ja kan.. cemni la, aku sendiri pun dah teruja bagai nak gila ni punya semangat nak update untuk entry ni, cer bagi tahu aku siapa yang tak suka sambung belajar? nenek aku punya kawan pun nak belajar lagi tau even dah veteran gituhh ~ muehehe.. 

Bila cakap soal sambung belajar ni, memang best, segala galanya di plan dengan baik sekali, tapi siapa la kita ni, kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang tentukan, macam org kata jugak la, "when Allah say no, nobody can say yes" hmm gituhh ~ 

Sini la aku nak story sikit, kalau dari pengalaman aku, hampa semua kena tau aku ni lebih suka belajar dari buat keja, bijak bukan? haha.. lol -,- tapi masa aku zaman kekanak yang tak berapa nak kenal dunia tuh, perghh, lawak ok.. tiap kali cikgu tanya "cita cita kamu apa?" hmm dengan lancangnya aku jawab "polis !" caitt , polis konon, cikgu panggil kawad langsung aku larikan diri.. haks, amatlah jahat.. hahah

Lepas tu, naik form1, ala, ni set set baru nak up. hahah.. bukan aku ok, aku jenis yang low profile, cantik, ayu.. sekali sekala puji diri sendiri taksalah bukan ? dah masuk form1, pun cikgu nak tanya cita cita apa, cait.. aku main belasah ja.. cakap apa yang ada dalam pala hotak la katakan.. so dengan sopan santun aku jawab nak jadi seorang doktor.. well, cita cita paling femes ok.. satu kelas pulak tu nak jadi doktor, had yang tak reti sains dengan math pun nak jadi doktor.. agak pelik jugak kat situhh.. hahah, copy paste la katakan..

Then bila masuk dah form4, aku dah mula la terpikir, aku nak jadi apa suatu hari nanti? aku nak kerja apa? nak sambung belajar pasal apa? apa? apa? nak jadi doktor dah memang confirm tak boleh, sbb tak ambik bio..actually, takde la sampai sakit otak aku mikirnya pun.. haha.. aku nak pikir teruk teruk? memang tak la kan.. aku just fokus on my study.. bukannya nak menunjuk atau riak, tapi memang saja nak share pengalaman, aku belajar sehari 16jam sehari, bagi aku itu pun dah cukup sangat buat aku terasa nak tumbang bebila masa, tapi aku ni jenis yang tak cepat melatah.. hamboi.. hahah

Dan bila habis ja spm, baru la aku decide something untuk masa akan datang.. dengan result spm yang aku dapat, aku terfikir la, sejauh mana aku mampu belajar, eh, kalau nak sambung degree pun mereka still tengok result spm ok.. even pointer uolls tinggi melambung atau 4flat sekali pun tapi kalau result spm uolls down, mereka akan pikir 2-3 juta kali jugak la untuk ambik jadi student mereka.. aku bagi tahu ni pun sebab ada senior yang cakap, aku just sampaikan ja.. agak macam nak marahkan ayat aku? aku memang taklayak jadi seorang cikgu, ok tetiba

24/4/2014 pukul 12.01 result untuk matriks dengan tingkatan enam keluar.. aku punya excited bagai nak mamfus sampai taksanggup nak tidur la malam tadi.. haha.. syukur alhamdulilah, aku dapat form6.. aku tahu akan dapat form6.. keyakinan dalam diri perlu ada, tapi jangan sampai terlalu mengharap ya.. berdoa la bebanyak.. Allah sentiasa dengar doa kita, Allah takpernah tidur, takpernah jemu dengan doa dari hambanya =') even, dapat form6 ni pun aku dah terasa bersyukur sangat pun, tambah tambah ada pulak ura ura menyatakan student stpm lebih dipandang dari student matriks untuk sambung degree..bukan nak ckp student dari matriks tak okay, please la jangan nak kondemm aku.. haha..

Congratulation kepada mereka yang dapat tawaran belajar sama ada matriks atau form6 atau kolej atau universiti.. dimana pun kita belajar, kalau memang niat kita nak belajar, In Shaa Allah, kita akan berjaya.. Berusaha, Berdoa, dan Bertawakal =)

Ada jugak la someone yang berminat nak tahu, aku nak sambung form6 ke tak? eleh hampa yang tengah baca ni pun mesti nak tahu jugak en? haha... tau dah.. buat masa sekarang ni, aku belum decide apa apa lagi.. sebabnya dalam kepala hotak aku, aku just nak tunggu result UPU dulu, kalau result UPU ok, macam ipta dapat kos yang aku nak, then aku akan teruskan la.. kalau tak dapat ipta, aku tunggu politeknik pulak, kalau takdapat jugak baru aku akan masuk form6 dalam masa yang sama aku akan tunggu untuk SPA.. ini bukan kategori tamak ok.. mohon faham okay -____-

Kalau susah sangat, aku akan pujuk mak ayah aku nak masuk ipts la jawabnya.. haha.. taktahu la kenapa aku terasa nak tersangat nak masuk picoms.. gila macam best sangat ja aku baca blog akak abang senior yang belajar kat sana.. haha.. alangkah bestnya kalau dapat masuk sana, then ambik kos fisio pulak kan.. perghhh ! bestnya =') tapi itu just angan angan yang hanya aku boleh rasa dalam mimpi dan khayalan.. hmm.. sedih..  =(

Haa, hampa mesti nak tau kan cita cita aku apa skrg ni? haha.. cita cita aku ialah aku nak belajar something related to medic.. macam nurse, MA, dokter dan so on la.. haa, may be sbb aku pernah jadi pesakit kot, dan may be jugak aku akan tahu macam mana nak handle pesakit..pray for me ya =') aku taktahu la kenapa aku nak sangat belajar aliran ni sekarang even aku ni hantu yang tersangat penakut dengan jarum darah, paling menyampah masuk hospital, klinik, paling taksuka jumpa dokter, paling sakit hati bertemu dengan ubat.. parah bukan ? hmm.. hahah.. takpe la.. dah aku terasa nak belajar ni.. may be otak aku dah tak larat nak bermain dengan nombor lagi kot.. haha.. 

Setakat ni je la kot.. haha.. sekian =D






Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

11 April 2014

Congratulation =)


Dah kenapa pulak nak tahniah tahniah bagai ni, tajuk entah hape hape la alia ni.. kepelikkan betul. amboi gituhh.. hahah.. well~ I just want to say congratulations to those who got an offer for further study.. sekarang ni tengah femes pasal tawaran IPG.. apa ipg ni? Institut Pendidikan Guru derr .. tahu dah ? kbye

Actually kan, aku taktahu apa kebenda natang la ipg ni, amboi ceteknya pengetahuan kau alia, teruk ! tapi lepas aku buat research..hmm baru aku tahu.. apa ke benak sangat -____- aku dapat tahu pun sebab exclassmate aku post dalam pesbuk katanya dia dpt offer ke ipg ni.. so dari situ la aku mulakan penyiasatan, yang kononnya macam FBI ok.. haha, ok tak lawak.. oh ya, tak lupa juga, rakan facebook aku yang dihormati.. ALIA SYUHADA .. aku rapat dgn dia pun sbb dia tersangat la friendly nak mamfus.. seriously best ada rakan facebook macam dia ni.. happy indah ja hidup aku.. meriah sangat.. hmm. iloveyou alia.. nama kami sama ok.. (ini penting haha)

comel kan budak alia ni? budak? hahah.. maaf Miss Alia =D
Apa apa pun alia syuhada, sorry rembat gambar awak, sorry tempek gambar awak dekat blog saya, bahkan siap edit bagai siap letak wnfa96.blogspot.com lagi tuh, ok melampau.. sorry, and tahniah jugak untuk awak sbb dapat offer itu,. moga ada rezeki awak untuk jadi seorang pendidik utk masa akan datang ya.. loveyou.. satu lagi, mesti awak bangga kan saya letak gambar awak dalam blog saya, ahaks, kbye

Tapi kan aku dalam masa yang sama kan, aku rasa down sangat, eh? sebenarnya aku masih dalam dilema, amboi gituhh.. yela, kalau nak diikutkan rasa minat aku terlalu berharap dapat jadi seorang chef, so of course la kalau boleh nak sambung belajar pasal yang berkaitan chef ni, but at the same time, my mom dislike it..otokae =( haaa ~ kan dah keluar bahasa korea.. sedih gilakk kau.. mak aku nak sangat aku sambung belajar dalam bidang nurse ni.. hmm about nursing ? are you really ? aku ni dah la takboleh pandang langsung ubat ubat ni.. naik loya.. amboi melampau nampak,, then sepupu aku berharap daripada sambung nurse baik sambung medical assistant ja.. pilihan aku, aku just apply akaun, nurse and medical assistant, see? akaun jugak no satu.. tapi itu la.. aku tak ambik subjek akaun dulu.. hmm past is past alia.. its k la, kalau dapat antara salah satu tu pun aku dah bersyukur.. I know Allah has a best plan for me.. 

Tapi itu la, kau ni alia, dari tadi duk tapi tapi.. pasaipa? ok pehliss jangan menyampah.. aku memang macam ni, kbye.. aku terlalu la memerlukan banyak nasihat dari orang yang ada pengalaman ni, nak jugak tahu mana yang ok mana yang tak ok, mana yang baik mana yang jahat, eh? hmm.. aku cuma perlukan nasihat, then aku buat dengar macam tak dengar ja.. sakit hati ? hahahahaha.. jahatnya alia ni -_______- 

Ada orang yang bagi nasihat tu, siap perli lagi, apahal? come on la manusia.. awak pun manusia biasa, kita semua sama ja,, buat apa nak perli bagai ? pikir bagus ka ? macam kata diri sendiri ja alia ? ahaks..

Motif letak gambar sendiri ? kbye












Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

7 April 2014

Tungging Terbalik !


Hai fellas, hmm, mood saya betul betul betul tak berapa baik, terasa bila bila masa ja akan mengalirkan air mata.. eh apa kena mengena pula? erk.. well, aku kalau dah takboleh nak sabar memang menangis je la kerjanya.. tapi sayang, orang yang aku sayang jarang boleh teman aku, kalau nak call pun pikir berjuta kali, malas nak kacau dia la katakan.. aish.. taksemena mena pulak.. ok stop it pasal dia.. who? nevermind.. ignored it -.-


bermulanya pagi aku dengan mengadap kek yang sedap ni.. hmm, nyum nyum.. actually, kakak aku baru balik kerja, then dia kejutkan aku untuk makan kek ni.. yeah ! konfem la aku bangun kan.. nak bolot kek semua la katakan.. amboi tamaknya kau alia -_____- dengan rasminya pun aku bersarapan dengan kek ni.. tersangat la taksesuai masanya.. ada ke pepagi orang breakfast mkn kek ? mohon la memahami, aku memang obses dengan kek la.. minat sangat.. haha..

Ok dah habis cerita pasal kek, cerita pagi, ni nak masuk happy lunch hour.. yey! biasa la aku, pepagi pun dah mengadap komputer adik aku, laptop aku malas sayang nak on,, puiii, nampak tak aku memang saja nak guna hak milik tak kekal adik aku? hmm, baguih kan dapat akak macam aku? haha.. well ~ ok jom kita teruskan, abaikan soalan aku yang mengarut tu.. so macam biasa la, aku logout adik aku punya pesbuk, takkan aku nak guna akaun dia pulak, kang aku buat benda jahat nanti, foinee ! kejam sangat aku ni gamaknya. haha.. sambil layan lagu akon, aku pun online pesbuk.. tetiba ada orang pm aku.. eh.. konfem aku kenal kan.. hahah.. dengan tak semena mena tanpa rasa bersalah dia promote buku 'karya Ben'... mula mula tu aku tak dak rasa minat pun.. sebab aku jarang baca komik semua ni.. dulu ada jugak layan komik dekat sekolah.. pinjam sapa punya entah.. haha.. best ! lepas tu aku dah jarang layan dah .. entah la kenapa.. lepastu aku rasa nak layan balik, lepastu kan aku rasa nak kumpul semua siri siri komik, kalau sanggup nak berhabis duit beratus ratus pun aku sanggup, beratus ratus je la,, ribu riban takdaknya aku keluarkan.. hahah.. so far kalau aku dapat gaji memang aku akan simpan sikit untuk belikan komik kejadah semua ni.. ala kalau nak sopan sikit.. orang kata nak beli bahan bacaan dikala bosan gituhh.. tapi tu la, lambat pulak ayah aku nak bagi gaji nya.. 

Dalam aku nak cerita pasal buku ni.. sebenarnya aku pun taktahu wujudnya buku si karya Ben ni.. biasa la, yang aku tahu komik naruto, conan, lawan lawan.. haha.. kunonya.. pastu tetiba pulak abang tu promote dekat aku, langsung aku rasa minat terus.. haha.. 

dari google, kbye

Next, aku nak story pasal adik aku balik sekolah.. hmm, pasal adik balik sekolah pun nak cerita dalam ni.. yela.. suka aku la -____- dia balik jam 2 petang.. ok mak suruh aku ambik, aku memang takkisah pun, then pukul 1.50 ptg mak dah suruh pergi, ai balik pukul 2 ptg, awal benar suruh pergi ambiknya.. ok aku takbantah, mak aku sibuk hari ni nak pergi memancing.. wahhh, hebat kau.. haha.. ok aku start moto then pergi la sekolah pukul 1.50ptg, memang masa tuh ramai student la keluar sekolah, memang masa balik pun.. aku dengan senyuman yang tak putus putus yang asyik ditegur oleh junior cecomel ni.. hahah.. eh kak alia la ! lama tak jumpa, rindu kak alia la.. eh kak alia dah bambam, eh kak alia.. eh eh eh.. hmm, jangan la cakap akak bambam,, akak sedih tau :'( ok dah cukup..lepas tu aku tunggu punya tunggu, mana budak ni, batang hidung langsung taknampak.. dah la panas.. takkan aku nak tunggu dalam sekolah pulak, amboi gituh.. takpa la, adik punya pasal, kakak sanggup tunggu.. ok 15minit tunggu still tak keluar, foinee ! aku singgah rumah kawan aku, tunggu adik kawan aku balik, sebaya la katakan.. so aku tanya adik dia,, then dengan lancar dia jawab, perjumpaan. ok ! ni yang buat aku menyirap nih.. ok la.. aku sembang sembang.. dalam 2.40petang aku balik sekolah balik.. tak nampak jugak batang hidung dia.. ok la, dah panas sangat, aku beli milo ais.. sedap ! cool la sikit.. then tunggu lagi,, sampai la pukul 3.10petang.. ok taknampak jugak.. memang aku blah terus habaq hang.. potong habis, menyelit sana sini, laju gila aku bawa moto, syukur alhamdulilah aku masih lagi bernyawa.. sampai ja rumah memang bising la rumah tu.. tengok tengok adik aku dengan muka innocent dia,, lagi terasa nak hempuk kepala dia dengan helmet ! arghhh ! menyakitkan hati bukan ? memang bernanah la telinga hang dengan aku marah kan? padan muka tu la >______< ok aku faham cerita tak best, tapi suka aku la nak story apa pun, ok the end 


Lastly, hari ni memang hari aku nak marah orang, memang mood aku tak terkawal langsung la.. hafiz, sorry, saya takmampu nak kawal :'(

Dan jugak, aku baru perasan tajuk aku tak ada kena mengena langsung dengan entry ni, hmm, maaf saya taktahu nak letak apa, jadinya saya hanya mampu belasah ja.. ok ? sekian..

Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

4 April 2014

Dodol Kami


Yeah ! eventually, I've done read my novel ! yuhuuu.. hmmm, hmmm, hmmm, abang nak novel lagi boleh ? please.. tahun depan beli lagi tau.. hahaha.. ok, let me explain 1st, actually Im really really miss my brother so much ! bila dia nak cuti sem nihh, lambat bebenor :'(

Nampaknya mukadimah I tersangat la takdak kena mengena dengan my tajuk yang suci lagi murni nih.. ok, nevermind.. sini.. entry sebelum nih aku dah kata dalam entry kan, kalau aku tak ikut mak aku pergi untuk buat dodol tu, konpem dodol tu taksiap kan ? well ~ aish, bangganya saya.. haha, gedik ! takdak la, mohon la jangan percaya apa yang aku katakan, segala galanya dusta belaka, alia, mohon insaf la -,- 

ok stop it, semua itu mengarut, haha, actually jugak, ini adalah kali kedua family aku buat dodol untuk tahun ini la, sebabnya, kali pertama buat, dah tetiba pulak muncul customer, katanya nak order, sedap maybe... dodol ini dibuat secara gotong royong, so takdak melibatkan mesin yang mahai mahai tuh, owh biasa kami memang suka gotong royong gini, dapat merapatkan silaturrahim gituhh ~ how sweet :') disebabkan pemintaan banyak, so aku pun bertungkus lumus menyiap kan dodol tersebut, eh ! jangan nak menipu ok alia.. setakat kacau sejam ja, baik takpayah.. eh ! kira ok la sejam.. dari aku kacau 60minit ja ? hahaha.. lantak kau la.. atleast aku tolong.. haha..kbye 

Baru nak mula, pukul 10 pagi, ok nak bagi tahu jugak jam pukul berapa -____-

dah separuh jalan, entah la pukul berapa, eh . tadi pulun sangat nak bagi tahu, caitt 

Kira ok la letak gambar sepupu kesayangan nih, haa~ besar pulak aku tengok gambar ni, its k, btw, agak keji tak? hahah... miela, mohon jangan berlagak kembang la.. hahah

Hmmm, nyum nyum, siap sudah.. :D

Bila dah siap, haruslah dipacking untuk para customer yang dihormati semua ini pun adoi.. 

Aku taktahu la pukul berapa siap, sebabnya aku blah awai lagi, haa~ teruknya perangai.. well, aku ada sebabnya jugak.. aish.. keja nak mengata orang ja.. serupa hang jugak la alia woi -.-
kbye :)






Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

3 April 2014

Calm down


Well, siapa tak kenal dengan sikap aku yang agak baran ni.. tapi aku still dapat bersabar kalau ada orang buat aku tenang.. yeah ! itu la alia.. dulu dekat sekolah siapa tak kenal senior yang garang tak bertempat ni.. bukan nak kata aku famous atau apa.. tapi ada la sikit.. ahaks.. 

1st thing yang aku nak story kat sini ialah pasal employee caltex.. actually, dia tu sebaya aku ja, aish.. macam mana la boss tu ambik employee yang agak kurang hajar tuhh.. story dia begini, maybe dia kurang hajar sbb muka aku masam sangat kot.. eh ! aku customer ok.. atau dia takut tengok muka aku yang comel ni ? haks , perasan ! >_______<  memula tu, masa dia nak masukkan tiub tu dalam tank moto dah tumpah sikit.. eh tiub ke? arghhh ~ ignored it, aku taktahu nak sebut natang apa.. masa tumpah sikit aku takkisah, biasa la manusia, semua orang buat silap.. conversation aku dengan dia ..

aku : penuh
dia  : penuh ?
aku : ya la, takdengar ka ? (ok garang -,-)

Mesti dalam hati dia cakap, garangnya minah ni..well, aku memang.. macam mana la syafiq boleh terpikat.. haha.. ok takdak kena mengena -,- lepas tu, masa dia tengah isi tu, aku taktahu la muka dia gimana, sbb tak pandang dia langsung.. aku lebih fokus pada tank moto aku. hahah.. kenapa aku perlu pandang muka dia ? ingat aku dh jatuh hati dekat dia ? muka dia ? segak la jugak.. manis orangnya.. ok sempat lagi tuh.. anugerah ilahi la katakan.. taksalah nak puji dengan ikhlasnya .. hahah.. ok dah full.. bingo ! but masa dia nak tarik tu keluarkan tiub tu.. tumpah lagi minyak, bukan sikit, bukan setitik, tapi banyak ! banyak ! wahh ! kau buat mood aku spoil la bro.. dalam fikiran aku kata, kenapa perlu dia yang isi tank moto aku ? kenapa dia? arghhhh ! habis bau minyak ! 

aku : ada air tak? tolong siram, bau la..
dia  : air takdak, tunggu hujan la..
aku : hang ingat lawak ka mangkuk ? 

Silap la kalau hang nak main dengan api -,- kang terbakar hangus badan hang ! arghhh ! tension ! dah la aku baru bagi babyboo ni mandi.. hamboi, nama nak gempak saja kau alia -______- dah la takcakap berapa.. aku sendiri pulak nak teleng kepala aku tengok berapa kena bayar, caittt ! nasib tak putus leher aku.. lepas bayar aku langsung blah dari situ.. menyampah betul tengok muka mamat poyo tu.. 

2nd thing aku nak cerita pulak pasal orang yang bercinta nihh, haa ~ tempias aku jugak, but better u read 1st what i wanna to story before u tunding jari awk yang comel tu dekat sy ok.


haa tuh ~actually aku bukannya nak busybody, tapi memang pun.. agak la nak sweet couple pun,itu semuakan hal hal privacy kita, kalau nak i lap u bagai pun, dalam chat sudah la.. kan tak elok kalau adik aku baca ni, kang tak pasal pasal adik aku terikut sama, hamboi, pikir adik kau ja? adik org lain? i mean.. all of us la.. aku rasa umur depa ni pun baru setahun jagung.. taktahu la jagung asal dari mana, tolong la, tolong la.. prihatin la sama.. aku pun bercinta jugak, In Shaa Allah, tak lama lagi aku bakal jadi isteri orang, but takdak la pulak aku nak bersweet sweet dengan bakal suami aku nih.. wahhh ~ pulunnya alia nih nak bagitahu -______-

The last thing is esok family aku nak kacau dodol, la hai, baru aku pikir nak luang masa tangok runningman, arghhh ~ ada kerja la pulak.. its k, aku tahu, kalau aku takpergi esok, mesti dodol tu taksiap.. hmm, ok esok aku pergi.. dont worry moto lc sentiasa menemani aku kemana jua.. yeah! mak, duit minyak jangan lupa ye.. sayang mak ngat ngat ! euww~ muntah hijau +.+

So the lesson dalam entry ni, yang teramat la ditujukan utk aku.. hmm, alia, better lepas ni selalu la tenang k.. jangan nak marah ja keja hang -..- okbye


Rembat dari google kbye -_____-

Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

2 April 2014

Memang aku terasa, so?


I dont know how to start this entry, but aku kena juga wujudkan entry ni.. actually, aku aku aku.. arghhhh ~ stress ! story dia macam ni, err macam ni.. sorang makhluk Allah ni secara tidak langsung macam dah aku tak kenal siapa dia.. seriously, who I am for u right now ? tolong la jangan bebankan fikiran aku, kita pernah bergaduh ke? eh buat tanya boleh alia ni -,- tapi tapi tapi, itu dulu.. tolong fahami aku..aish, masalah !

Hmm, aku sebenarnya takdak la desperate sangat nak kawan dengan hang, cuma dalam Islam kan, memang tak elok kalau bergaduh sesama saudara.. eh.. even kita tak gaduh pun, tak boleh ke kalau kita bertegur secara informal? susah sangat ke? nak kata aku tak puas hati? ya ! memang aku tak puas hati ! aku terasa nak ja hantar mesej berduyun duyun dekat hang.. biar hang sampai rimas, sampai give up, sampai block number aku ! tapi tapi tapi aku takdak keyakinan la pulak nak buatnya.. eceh, ayat kemain kau alia, padahal hampeh -_____-

Aku sedar, aku dah banyak buat salah kat hang, terutama yang melibatkan hati perasaan, tapi hang jugak kena faham, aku jugak manusia biasa.. kalau mesin yang hebat pun buat salah, apatah lagi aku.. semua orang buat silap weh.. takboleh ke kita baik macam dulu, even tak rapat macam dulu, atleast kalau tegur pun, jangan terlalu formal, aku terasa teramat la janggal sampai taktahu nak cakap la.. bayangkan hari tu kita chat, arghhh ~ aku macam syok sendiri, macam tengah bercakap dengan orang yang entah la.. kecik hati aku.. ahaks.. please la.. jangan la layan aku macam aku ni tak layak langsung nak dapat kemaafan dari orang macam hang :'(

Kalau nak tahu, dalam kepala hotak aku ni, memang ada la jugak niat nak berborak kosong dengan hang, kononnya nak tanya khabar, ambik berat sikit.. hmm, ayat macam tak ikhlas ja ni kenapa ? suka aku la -,- tapi tu la.. respon yang hang bagi teramat la aku rasa nak buang terus dari hidup aku.. hmm elok elok aku nak berbaik seperti sedia kala.. macam ni pulak hang balas.. ok.. kita ikut cara hang ok.. but, make sure, dont stalk me anymore.. please ~ aku tahu.. hang selalu stalk aku kan? hahahah.. kau pikir aku taktahu? aku bukan bebudak la.. dah masak pun dengan sikap hang, dah hangus hitam pun... tapi kalau ada orang marah aku, konfem, aku menangis, ai.. tadi kemain kata bukan bebudak lagi.. pirahhhh !

Aku jugak tahu, 40% tweet anda pasal saya :'( kenapa ? kenapa ? aku terasa la.. serius aku terasa.. tapi memang betul pun kan hang tuju kan kat aku ? kang dia tuju kat orang, kau jugak yang malu alia woi >___<  takdaknya , dia memang tuju kat aku.. hahah.. biar la aku perasan sekali dua kali kala.. taksalah pun.. eh .. mcm tu pulak? hmmm lantak la.. satu ja nak kata... jangan benci aku.. yeah ! lagi bagus kalau hang sendiri yang baca entry ni.. tapi siapa la aku ni kan,, untuk hang jejak dekat blog yang kusam ni.. hmm. aku sedar.. caittt ~ dah stop !





Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

1 April 2014

Finally ! I got it ! Thanks ya Allah :')


Hey peeps ! hey ! hmm , lama kita tak jumpa :) u know me right? u still remember me right? right? right? dont you? arghh ~ ignored it, iloveyou.. hahah.. Actually, dah bulan April, what a suprise ? omg.. sedar taksedar dah masuk bulan April, alia ! please wake up ! tidur ja keja hang kan ? caittt ~ ada orang tanya, kenapa entry bulan Mac takdak pun? dah aku tak post entry, tanya lagi kenapa takdak -,- aish,, cer la tanya soalan yang mencabar, semangat la sikit aku nak menjawabnya.. 

hamboi, ikhlasnya jawapan kau alia >____<

hmm, sebenanya aku nak tunjuk ni ja.. haha.. tapi terpanjang pulak aku punya mukadimah, biasa la ayat.. Seriuosly ! aku taksangka ini result yg aku dapat, rasa taksangka sangat bila nama aku disebut sebut oleh cikgu yang khachak lagi menawan hati para pelajar yang taktermasuk aku tu.. aku rasa nak pengsan.. *ok drama ja lebih kau ni alia -,-

Even A- ja banyak kan.. bukan 'JA'.. memang banyak pun.. tapi aku tak kisah la, aku bersyukur sangat dapat naik pentas dan bersama dengan pelajar yang sememangnya cemerlang tuh.. hmm, Im proud with my result :') ala, kalau nak tahu, aku memang suka sangat calaih A- nih, sejak dari aku form4 lagi.. hmm, eh ! kau ingat senang ke nak dapat gred A? tak kisah la A+ , A , A- .. asalkan abjad A ja,, ingat senang ka ? tungging terbalik aku study, dengan tak cukup tidurnya, dengan tak makannya, ok itu tipu ~ alia tak makan ? hahah, memang mati la orang dekat sekolah kena kokak dengan aku ! hahah.. segala usaha aku, bayangkan, masa tahun aku form4, aku start belajar bulan 4, masuk tahun aku form5, sebulan lebih aku takpergi sekolah, semuannya sebab sakit yang aku alami, seriuosly perit ! bertapa jelesnya aku tengok orang pandai dari aku, hahaha,, alia memang iri hati, eh, atleast aku bukanya kacau depa study pun ... aku memang tak care pasal orang , kang ada pulak mulut mengata aku, cakap "jangan jaga tepi kain orang la" itu la, ini la... nak senang cerita, sesenang ja orang akan chop aku "busybody" .. wau ! Im not like that ok, tak kuasa aku..

Pertama tama kalinya, aku nak kata, aku tersangat bersyukur sebab mampu beri result yang agak cemerlang bagi la aku untuk my beloved parents ! takputus doa yang aku mohon kepada-Nya, akhirnya ini la segala hasil titik peluh aku, terasa segala yang aku buat tersangat berbaloi.. syukur alhamdulilah :')

For my MakAyah, that my result ! thanks sebab selalu support sy, sanggup keluarkan duit untuk beli buku yang sy nak, even takdak duit sekali pun, mak ayah still nak tolong belikan, hmm.. sy dah buat yang terbaik, moga mak ayah bangga dengan result ni.. iloveyousodamnmuch :')

After dapat ja result ni, teramai la pulak yang soal, nak sambung apa, nak belajar apa lepas ni, nak masuk U mana, cita cita apa, hmm, mohon la aku sendiri pun stress nak pikir, okfine aku jawab, eh ! alia, boleh tak kau ikhlas sikit nak jawabnya? hmm. baik kekawan ku disayangi, saudaraku dihormati, hmm.. sebenarnya, aku ingat nak sambung belajar pasal nurse ja,, yeah, Diploma in Nursing ! haha, mak aku teramat la asyik terkata kata suruh aku ambik nurse, seriously, aku takminat langsung segala jadah yang ada kaitan dengan ubat, jarum, darah dan so on la.. aish, alia... tapi tu la orang kata.. apa yang mak suruh tu adakalanya akan memberi kebaikan untuk kita pada masa akan datang.. tapi aku ingat nak sambung accounting ~ eh ~ semua kau nak belajar kan alia, tamaknya -,- arghhh ~ stop la soal aku dengan soalan macam ni lagi, biarlah aku sendiri yang buat keputusannya, hahaha.. haha? happy ke kalau cakap pasal ni? kau ni alia, pelik betul la >___<



Ok nak jugak tempek gambar sendiri, eh, kenapa dengan ada nama syafiq ? eh, eh, eh, itu nama yang aku rindu.. syafiq, Im really miss you dear.. ala, gedik lebih la kau alia, syafiq cool ja, kau pulak yang lelebih.. eh, suka aku la, sibuk ja -,-








Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

19 February 2014

Aku takut


Takut? takut apa ni alia? eh? kenapa ni? haha.. gua risau pasal pasal pasal pasal pasal SPM... Risau ke takut ni? actually dua dua.. mohon la.. aku aku tak boleh nak tahan untuk tunggu lama lagi.. seriously, aku taksabar aku nak dapat cepat cepat.. alangkah indahnya dunia kalau result keluar esok ja.. tak ada la aku rasa ketaq semacam ja.. aish.. tahun ni umur aku 18tahun, haks.. pulun gila nak habaq.. eh.. tak pa la.. aku yang menaipnya, mohon yang baca jangan nak muntah sangat la.. apa apa, aku sebenarnya taktahu nak type apa.. haha.. 
*oktaklawak -.- 

Seriously, aku lebih rela, kalau lepas exam dapat teruis result, macam zaman persekolahan dulu dulu, habis ja exam pagi.. petang tu suruh cikgu siapkan jugak tanda, esok nak tahu dapat apa.. kan baguih macam tu, aish .. gua dah tak rela nak tunggu lama lama weh.. dah macam macam aku pikir ni.. mula la nak melalut nak menikah, wah.. di alam yang baru, berstatuskan isteri... perghhh.. gatai eh.. syafiq, nanti kita kahwin tau, tunggu saya tau.. heheheh..ok berbalik kepada spm tadi.. aku ambik 10subjek, haiya, memang gila ar, banyak sungguh.. jenuh nak kejaq, dah la aku masuk sekolah lambat, takpergi sekolah hampir 5bulan, kesian gua kan :'( mohon simpati, lekaih nanges untuk gua cepat....... tapi, awak awak awak semua ingat saya nak putuis asa? haha.. Im not like that la.. kaki aku ja yang cedera, tangan dengan otak aku masih lagi berfungsi.. lagi pun aku memang takboleh tengok orang lebih pandai dari aku, gua memang iri hati, tapi gua takguna cara kotor ok, gua main cara sihat.. kita sesama study la.. hehe.. alhamdulilah, dulu masa pmr gua takmampu rangkul top10.. tapi sejak gua pulun masa spm, alhamdulilah.. gua memang top10 la.. selalu dapat no 6 dari 37 org dalam kelas.. apa apa pun , matematik gua memang tak ada siapa yang boleh potong ar, setiap exam gua dapat markah paling tinggi.. usaha gua berbaloi.. berkat cikgu.. even selalu jawab salah dalam kelas, selalu kena marah dengan cikgu dalam kelas, selalu buat muka blur dalam kelas, haha, nakal betul aku ni -.-

Bagi aku, matematik je la yang aku berharap, trial gua dapat A ok subjek matematik.. hahah.. ok gua bangga sangat dengan usaha gua.. aku ni tak ada la pandai mana pun, cuma usaha tu ja, kalau nak kata aku ni rajin, aish aku pemalas kot, cuma aku tak ikut hati aku, aku selalu ikut kata otak aku, kalau ikut hati, haha.. memang gua tak akan sentuh buku pagi petang siang malam la.. sebab aku otak selalu pikir masa depan, selalu pikir apa la akan jadi kat aku kalau aku malas study, dapat result teruk nak mampuih, apa la orang akan pandang aku nanti, macam mana aku nak berjaya kalau sikap malas asyik dituruti... haa~ gua dah mula rasa nak berceramah la pulak.. nevermind.. tahu tak, lagi lama aku tunggu, lagi selalu aku pikir pasal result lagi aku rasa taktenang, tapi bila difikirkan balik, aku dah buat yang terbaik, study petang siang malam tghpagi, sanggup balik sekolah pukul5 setiap hari, sanggup berdepan dengan soalan soalan yang sungguh rumit, pecahkan otak untuk dapatkan jawapan, hanya mampu bertawakal je la, semuanya redha je la.. cuma perasaan takut tu selalu ada dengan aku kalau aku terfikir pasal result nak keluar.. perlu ke? -.-

Bahasa Melayu
Sains
Pendidikan Islam
Matematik
Sejarah
English
Geografi
Pendidikan Seni
Perdagangan
Ekonomi Asas

Itu subjek yang aku ambik, nampak senang kan? ekonomi asas paling killer tahap membuat aku macam nak masuk ICU -.- memang mencabar la subjek tu, dalam kelas aku ada dua orang ja yang power dalam subjek ni, tapi alhamdulilah, aku takpernah gagal lagi dalam semua subjek ni, ini semua berkat mak aku sebab sentiasa kiss aku setiap pagi, doakan aku, lepas tu hantar aku naik kereta pergi sekolah.. haha.. yela, pakai tongkat mana boleh naik moto -.- terima kasih mak, sayang mak ! muahh :* 





Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

17 February 2014

Rancangan Hujung Minggu


Seriously, Lepas aku check balik segala aktiviti yang dirancang, dilakukan dan entah la kan, dah macam perdana menteri kau, setiap hujung minggu, ada ja aktiviti yang nak buat... jom la usha baca meh apa yang aku buat setiap hujung minggu just untuk bulan Febuari ni..


Tarikh ni happy new year kan ? ayah aku ada buat event pertandingan memancing dekat Tasik DarulAman dekat Jitra.. memang best, sebab tasik dia luas la jugak, kawasan boleh la cantik jugak, but ! aku taksuka toilet dia... eeeuwww ~ memang ramai yang masuk, alhamdulilah.. Tahniah kepada pemenang, Kat sana ada kemudahan surau, toilet, kawasan paintball (entah betul idak aku eja tu), kedai jual makanan dan best la .. haha 1st prize dia 23k ok.. auch ! banyak tu.. haha


Tarikh ni jugak untuk pertandingan memancing yang ayah organize kan.. Tapi ni dekat Serdang, Kedah.. ok kalau yang ni pulak kalau tak silap 1st prize dia 13k kot... Gua turut turun padang ok, dah panas duk bawah khemah, bahang dia.. atudiaaa, duk depan kipas pun tak terasa apa.. tapi apakan daya, jurugambar yang takprofesional ni perlu bertugas untuk dapatkan duit, gambar cantik tak cantik, haaa itu belakang kira, gua peduli apa, bapak aku rileks ja tgk gambar yang aku snap, apahal yang lain nak bising pulak kan,, haha, gua memang kasar -.-


Ini tarikh pulak aku kelik kelate with myfamily ler, nak lawat my love grandfather.... ok the end, gua malas nak karang ayat pepanjang berjela, sebab gua dah start rasa malasnya -.-


Akan Datang minggu depan, ada family days dekat Pulau Aman, nak memancing with all my family, even aku takreti mancing, heyy ! jangan tengok sebelah mata la, aku biasa fishing dekat tengah laut okey dengan panasnya sampai sunburn muka aku, tapi pengalaman ini memang best sangat ! bila orang tanya, bangganya aku cakap aku biasa ja mancing tengah laut naik boat.. yeah ! pulun okey -.-

Kesimpulannya, Every weekend gua memang sibuk, gila ar , ayat agak macam aku ni tauke ja... haha.. anak ja... ayah aku yang sibuk.. aku tumpang sibuk ja... lepas aku type semua ni, baru aku perasan, kenapa la tajuk entry ni aku rasa skema sangat entah, dah macam dalam telebisyen ja.. haha.. lantak p la.. peduli apa kah.... 




Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

11 February 2014

Everything ..


Hey peeps, I dont know to story about what, so aku belasah je apa yang ada dalam otak aku, yey kita enjoy -.- ok stop, act aku sebenarnya malas bebenor nak mengupdatenya, tapi disebabkan ramai pulak yang soal aku, takupdate blog ke? takde kisah baru ke nk update? tambah tambah laki aku pulak soal "syg tak update blog ke?" hamboi, laki kau .. hehe .. so rajin p la sekali skala kan.. setiap kali aku nak update ja, mesti segala idea aku lesap hilang dek kabus, kalau tak terfikir nak hupdate, atudiaa, idea datang bagai air sungai yang mengalir tanpa hentinya..

ok, tipu

Sebenarnya, saya rindu sekolah :'( sadlife betul... dulu kala kalau nak pergi sekolah pun jenuh mak aku nak kejutkan, pasang alarm pun aku buat buat takdengar ja, even bunyi alarm tu mengalahkan bunyi bom meletup..hamboi, seriously gua terindu teramat la dekat sekolah.. haha.. ok the end..


Ok ini my family belah my mom.. ini baru 5family, ada lagi 4family yang tak join, dont know why.. yang takjoin family pakngah, pakteh, paktam and pakcik.. hmm, maybe nextime... pict bawah ni, pict tahun lepas hujung tahun 2013, tersangat awesome ! kami pergi after aku tamatnya exam SPM ! tersangat la best ! release tension la jawabnya.. aku dengar ceta, 22/2 ni nak pergi pulau aman, my father sponsor, haha.. nak pergi memancing dan tenangkan jiwa serta nak merapat hubungan silaturrahim, In Shaa Allah, rumah dah booking dah.. hehe, then 13/2 ni ayah aku nak balik kelantan, but taktahu la jadi ke tak..hatudiaa, byk aktiviti bulan ni.. moga sentiasa diberkati olehNya :') Btw, ni nak tnya ni, nampak tak sorang lelaki yang pakai baju tshirt hitam yang dekat budak pakai baju biru and hijau tu ? how sweet, dia la my sweetheart yang disayangi tu .. haks , muah :*


Yang ni pulak aku nak story pasal pertandingan memancing yang sedang meningkat dan bertambah popular, ehem ehem ,, sesiapa yang pemancing tegar mesti dia tahu, but aku tak dak rasa riak or what, just nak bagitahu, ayah aku tauke ni, ayah aku yang organize semua ni, hehe, alhamdulilah, ini just partime job my father, ayah aku still lagi pegawai kerajaan..masih lagi memegang jawatan sebagai seorang polis, In Shaa Allah, hope segala yang ayah buat sentiasa diberkati dan sentiasa kuatkan semangat, iye lah kan, bila kita dah maju sikit, popular sikit, mula la ada orang suka judge kita yang bukan bukan, fitnah yang bukan bukan, harap orang tu insaf la, mohon jangan berfikiran sempit, kalau setakat lempaq fitnah kat orang hang pikir hang akan berjaya? haha.. 



Ini ayah saya ! ok saya rendah -.- 


ok ini kesayangan aku, aku rindu dia sangat

ok jujur


Terima kasih sudi baca Entry Ini :)