SHout

1 September 2012

Rindu KEDAH :(

hi

Hey rakan blogger & semua yg mengaku aku sbg kwnnya , aku nk tanya , hampa semua sihat ?
aku ? alhamdulilah sihat . Just batuk-II tu biasa la kan , 
Cuaca ta menentu la weyh , kejap panas , kejap hujan . adesss ~ 
kadang-II sakit tekak , ya ALLAH , nk telan ayaq pon tersiksa . terasa malaih gila nk minum .
Alhamdulilah , kita dh pun masuk bulan 9 iaitu bulan September . haha
Dan makluman semua dgn bangganya ku nk bagitau , 
dah masuk bulan yg keenam aku masuk sekolah , okFine aku pulun -,-
Sebelum tu aku nk ucapkan , 

Yeah ! dah 55 tahun kita merdeka . alhamdulilah ~

   Berbalik , terbalik , tungging terbalik kepada tajuk utama aku yg di taip dgn penuh kemas itu , yg comel itu , yeah ! heheh . siyesli ! aku rindu kedah ! aku rindu kulim weyh ! tolong la paham keadaan aku weyh ! aku rindu saat aku membesar disana . 13 tahun aku menetap kat sana . 13 tahun weyh ! bukan masa yg singkat , but it so long time ! yeah ! mcm-II kenangan yg ada kat kedah . aku rindu kedah ! masa tadika aku menetap kat sungai seluang , then masuk darjah dua aku pindah kulim , di kulim la aku kenal erti sebuah persahabatan , kegembiraan , kebahgiaan bersama kawan-II *masa tu baru nak matang =.=

   Dan sejak-II aku pindah perak nie . segala hidup aku berubah . aku berubah jadi lebih matang *okpulunlagi . bila aku pindah perak , aku sedar , aku dh tak mcm dulu . aku kenal erti menyayangi seseorg , aku kenal erti menyukai seseorg , aku kenal erti perpisahan , aku kenal erti kesedihan , bila semakin besar , semakin byk dugaan yg harus aku tempuhi . dan semua itu mendewasakan aku , meskinpun aku sakit menanggung beban semua itu , tapi dgn semangat dan kekuatan org sekeliling aku , aku terus bangkit dan berjuang demi masa yg akan dtg :') *ok ayat BM aku-,- 

   Kalau disuruh pilih antara kedah atau perak yg best , aku pasti pilih kedah . Act , dua2 memberi aku kenangan yg manis dan pahit , tapi kedah tempat aku lahir weyh ! mcm mana pon aku syg kedah anymore ! aku rindu  disaat aku rehat ngan kwn masa darjah lima dulu , main ligan-II dlm kelas , masa form 1 , aku still ingat kalau cikgu suruh jawab soalan ja , aku mesti bertempek kat sebelah kwn aku , share-II jawapan . cikgu tak marah , tapi cikgu harap kami tak buat bising . tapi ? tapi ? kami degil , tetap jugak bising , gelak-II bagai ! rindu saat itu weyh ! rindu sgt ! rindu bila masa rehat , geng aku semua beli nasi lemak dan makan disatu meja , pastu beli makanan ringan bawa masuk dlm kelas , cikgu tak ada , kami semua melantak . kalau cikgu tak masuk kelas , kami keluar suka hati pergi koperasi sebab nk beli makanan , aku rindu saat itu ! aku rindu bila petang-II buat latihan choral speaking , best sgt ! asyik lambat mula sbb mkn punya pasai . 

   Tapi itu semua dulu , yg hanya dulu aku hanya fikirkan nk lulus exam , dan bukan menahan kesakitan apabila hati dilukai , Tapi skrg aku perlu lulus dlm exam , dlm masa yg sama aku perlu menahan kesakitan ini , aku harus kuat hadapi semua ini , meskinpun hati aku nie berdarah dihiris , diguris oleh seseorg ~ dan aku harus terus senyum walaupun hati aku meronta-ronta menangis bagai , sakit mcm mana pon aku harus kuat , dan terus kuat , dua kali hati aku dilukai , baru hidup aku disinari pelangi , dtg pulak hujan bersama ribut petir bagai , sakit sgt ! kadang-II aku rasa aku begitu lemah untuk hadapi semua ini , aku rasa aku tak kuat ! pernah satu hari aku rasakan ingin pengsan apabila air mata aku terus mengalir tanpa henti , tapi bila fikir kejayaan , ibubapa , ALLAH swt , kekawan , haters , aku bagaikan diberi kekuatan untuk terus bangkit , 

   Perlu ke aku melalui semua ini ? perlu ke hang sakitkan hati aku ? sedangkan aku tak pernah kenal hang , tak pernah tahu pasai hang , tak pernah kaitkan hidup hang dgn diri aku , perlu ke hang sakitkan hati aku ? perlu ke aku menanggung kesakitan ini seseorg ? hang yg sakitkan hati aku , dan skrg hang pergi mcm tu ja ? perlu ke hang hadir dlm hidup aku sedangkan hang tak pernah ikhlas nak berkawan dgn aku ? PERLU KA ?! apa salah aku sampai hang tega buat aku mcm nie ? hang buat aku menangis dlm kegelapan dan hang pergi mencari sinar pelangi lain tanpa fikirkan diri aku ? apa salah aku weyh ! puas aku fikir salah aku pada hang , aku cuba jadi yg terbaik untuk hang . tapi aku tahu , org mcm hang , tak pernah nampak kebaikan yg aku buat selama nie . apa yg hang nmpak hanya lah kesalahan aku , supaya suatu hari nanti hang ada point untuk tinggalkan aku ? dats right kan ? kan ?! why ? why ? kenapa mesti AKU ! :'(

   Selamat maju jaya , aku doakan hampa semua bahgia , kalau hampa gembira sakitkan hati aku , ok teruskan , aku tak kan halang , kalau hampa bahagia diatas kesedihan yg aku alami sebab hampa , aku ok , sebab aku tahu , sebanyak mana dugaan yg dtg , semakin kuat keyakinan aku , semakin byk pengalaman  aku , teriam kasih atas kesudian hampa yg hadir dlm hidup aku , yg buat aku bahgia , ketawa , menangis , aku syukur dpt kenal hampa . 



Sekian ..

Terima kasih sudi baca Entry Ini :)

3 comments:

  1. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete